FANDOM


Aleksi Jäntti 128
Kokoomus / Pirkanmaa
[[Kuva:{{{kuva}}}|180px]]
Syntyi 1974
Kotikunta Lempäälä
Kotisivut http://www.aleksijantti.fi/
Blogi {{{blogi}}}


Aleksi Jäntti, (synt. 1974) on ehdolla vuoden 2011 Eduskuntavaaleissa. Lempäälässä asuva Aleksi on kolmen lapsen isä ja rakennusalan yrittäjä, joka jätti virkansa Puolustusvoimissa päätettyään pyrkiä eduskuntaan vuonna 2007.

Kiekkomiehenä tunnettu Jäntti keräsi tuolloin Pirkanmaan vaalipiiristä yli 3000 ääntä, mikä on kannustava suoritus ensikertalaiselle. Hänet muistetaan vaalikampanjastaan rehtinä, suoraselkäisenä ja huumorintajuisena.

Kadettikoulusta Kosovoon

Poliittista näkemystä Aleksi on kerryttänyt muun muassa Lempäälän kunnanvaltuustosta, johon hän edelleen kuuluu. Aleksi on lisäksi toiminut kaksi vuotta sekä sivistystoimessa että kaavoitusjaostossa. Jäntti on tällä hetkellä myös Lempäälän kunnanhallituksen jäsen sekä Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Aleksi on valmistunut Kadettikoulusta, jonka jälkeen hän koulutti varusmiehiä yli seitsemän vuotta Panssariprikaatissa ja Satakunnan Lennostossa. Hän toimi kolme vuotta myös yksikön päällikkönä. Vuoden 2007 Eduskuntavaalien jälkeen Jäntti päätti hakeutua vuodeksi Kosovoon kansainvälisen työkokemuksen pariin. Hän toimi komennuksen aikana KFOR:ssa Monikansallisen Taisteluosaston esikunnassa operatiivisesta suunnittelusta vastaavassa G5-toimistossa sekä suomalaisen yksikön varapäällikkönä.

Kädentaidoista työtä

Perheensä pariin Aleksi palasi alkukesästä 2008. Keväällä 2009 hän perusti rakennusalan yrityksen. Aleksin mielenkiinnon kohteita on myös junioriurheilu sekä kehon hyvinvointi.

Aleksin kotisivut: http://aleksijantti.fi

Tervehdi Aleksia Facebookissa: http://facebook.com/aleksi.jantti

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki