FANDOM


Tämä sivu on tuotu Wikipediasta. Artikkelin nimi Wikipediassa on Eero_Hein%C3%A4luoma


Eero Olavi Heinäluoma (s. 4. heinäkuuta 1955) on Suomen sosialidemokraattinen puolueen puheenjohtaja, Vanhasen hallituksen valtiovarainministeri ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä.

HistoriaMuokkaa

Heinäluoma syntyi Kokkolassa. Tämän jälkeen hän on asunut Jokelassa, Vantaalla ja Helsingissä. Isä Heimo Heinäluoma työskenteli hitsarina, työnjohtajana ja ammattiyhdistysaktiivina. Äiti Aino Heinäluoma oli sivellintyöntekijä ja pääluottamusmies. Eero Heinäluoma lähti työelämään jo 17 vuotiaana, jättäen lukion kesken. Työkokemusta hänelle on ehtinyt kertyä muun muassa konepajalta, varastosta, nuorten festivaaleilta, Varusmiesliitosta ja Yleisradiosta. Työn lisäksi hän opiskeli Käpylän iltaoppikoulussa, josta valmistui ylioppilaaksi 1980.

Heinäluoma on sotilasarvoltaan reservin ylikersantti. Hänen valtio-opin opintonsa jäivät kesken hänen siirtyessään työelämään.

Tiedottajana Suomen Ammattiliittojen KeskusjärjestössäMuokkaa

Heinäluoma työskenteli useita vuosia Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestössä.

Suomen Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajaksiMuokkaa

Heinäluoma valittiin SDP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Jyväskylässä 10. kesäkuuta 2005. Hän sai 201 ääntä 350:stä voittaen näin vastaehdokkaansa Erkki Tuomiojan ja Tuula Haataisen.

Hänestä tuli Antti Kalliomäen jälkeen valtiovarainministeri Matti Vanhasen hallituksessa.

PerheMuokkaa

Heinäluomalla on vaimo Satu Orvokki Siitonen-Heinäluoma, joka työskentelee peruskoulun luokanopettajana Vantaalla ja kolme lasta.

TriviaaMuokkaa

  • Tanja Saarelan aviopuoliso Olli Saarela arvosteli 4. lokakuuta 2006 ilmestyneessä Image-lehdessä Heinäluoman hänen vaimoaan kohtaan esittämää kritiikkiä, ja sanoi, että olisi "täräyttänyt [Heinäluomaa] nokkaan". Myöhemmin hän pyysi julkisesti Heinäluomalta anteeksi, sopimatonta käytöstään.

Aiheesta muuallaMuokkaa


Malline:Edeltäjä-seuraaja Malline:Edeltäjä-seuraaja Malline:Uudenmaan vaalipiirin kansanedustajat Malline:Ministeriryhmä (SDP) Malline:Eduskuntaryhmä (SDP) Malline:Tynkä/Poliitikkoen:Eero Heinäluoma fr:Eero Heinäluoma lt:Eras Heinaluoma pl:Eero Heinäluoma sv:Eero Heinäluoma

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki