FANDOM


Auer Irene
Helsinkiläinen luokanopettajaopiskelija ja painotuotantoassistentti Irene Auer (os. Grönroos) Kontulasta on SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestön sihteeri. Vaaleihin osallistumisen lisäksi Auer on ollut aktiivisesti mukana mm. EU-kriittisessä Helsinki2006-verkostossa, sodanvastaisessa toiminnassa sekä jäsenenä useissa kansalaisjärjestöissä.

Henkilökuva Muokkaa

Irene Auer on 25-vuotias luokanopettajaopiskelija, pienen lapsen äiti ja Suomen kommunistisen puolueen aktiivi Helsingissä. Hän on viettänyt lapsuutensa Puistolassa ja Heikinlaaksossa, piipahtanut Itä-Pasilassa, viipynyt vähän pidempään Jakomäessä ja asuu nyt Kontulassa.

Lukion lisäksi Auer on suorittanut ammattikoulun ja valmistunut painotuotantoassistentiksi. Pätkätyöläisen arki on hänelle tuttua: työkokemusta on mm. koulunkäyntiavustajana, sairaalan tekstinkäsittelijänä, taittajana, henkilökohtaisena avustajana, siivoojana ja postinlajittelijana sekä vuokrafirman keikkalaisena pesulasta päiväkotiin ja varastosta painotaloon.

Poliittiseen aktivismiin Irenen veti 2000-luvun alun ydinvoiman ja sodanvastaiset mielenosoitukset. Sittemmin hän on ollut mukana erilaisissa kamppailuissa sekä toiminut mm. Kommunistisen nuorisoliiton pääsihteerinä, Helsingin kommunististen nuorten puheenjohtajana, pääkaupunkiseudun demokraattisen naisverkoston varapuheenjohtajana, Heltechin Käpylän yksikön oppilaskunnan jäsenenä ja lukiossaan oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana.

Irene on Helsingin suomenkielisen työväenopiston johtokunnan varajäsen ja ehdolla Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa SitVasin listalla.

Auer harrastaa mm. itämaista tanssia sekä käsitöitä (villasukan neulominen auttaa mukavasti keskittymään luentoihin ja kokouksiin, ja pienituloisena taidosta korjata vaatteita on kummasti hyötyä). Kotoa löytyy myös kaksi adoptoitua kissaa.

Kunnallispolitiikassa Muokkaa

Auer oli vuonna 2012 ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kunnallisvaaleissa SKP:n ja Helsinki-listojen yhteislistalta.

Neuvola, koulu ja kirjasto kävelyetäisyydellä, koko ihana kaupunki maksuttomalla joukkoliikenteellä kaikkien saavutettavissa! Helsinkiä on kehitettävä ihmisten, ei markkinoiden ehdoilla.

Vaalien jälkeen hänet valittiin varajäseneksi Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakuntaan.

Eduskuntavaaleissa Muokkaa

Irene Grönroos oli Suomen Kommunistisen Puolueen kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiirissä vuosien 2007 ja 2011 eduskuntavaaleissa. Vuonna 2011 Auerin vaalitunnus oli Vaihtoehto vasemmalta.[1]

Viitteet Muokkaa

  1. http://www.skp.fi/vaalit/eduskunta-2011/Helsinki/auer_irene

Aiheesta enemmän Muokkaa