FANDOM


Jouko Piho 
Itsenäisyyspuolue / Uudenmaan vaalipiiri
[[Kuva:|180px]]
Syntyi 28.11.1946
Kotikunta Loviisan kaupunki
Kotisivut http://www.kolumbus.fi/jouko.piho
Blogi Ajankohtaista: Historian, tämän hetken ja tulevaisuuden tarkastelua

Jouko Piho on eläkkeellä oleva luokanopettaja, joka on Itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokas Uudenmaan vaalipiirissä eduskuntavaaleissa 2011. Hän asuu Valkossa Loviisassa ja itäuusimaalaisena kuuluu Uudenmaan vaalipiiriin. Hän oli kunnallisvaaleissa 2009 KD:n vaalilistalla ehdokkaana, kun Loviisassa oli uudet kuntavaalit neljän kunnan yhdistymisen takia.

Piho on ottanut kantaa mm. homoseksuaalisuuteen ollen sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan. Piho kannattaa EU:sta eroamista ja ennemminkin täysin itsenäisen kansallisvaltion rakentamista. Piho on maahanmuuttokriittinen humanitaarisen maahanmuuton osalta, koska siihen näyttää liittyvän väärinkäytöksiä ja rikollisuutta. Piho kannattaa talousdemokratiaa eli sitä, että valtio alkaa laskea liikkeelle rahaa. Valtion ei tule ottaa velkaa yksityispankeilta. Piho on sitä mieltä, että Suomen ei tule liittyä NATOon. Suomen on parempi rakentaa omaa vahvaa ja uskottavaa puolustusta.

Tässä on Pihon 15 vaaliteemaa 30.10.2010.

1. Minä lupaan toimia sen puolesta, että Suomi eroaa EU:sta ja saa takaisin täyden itsenäisyyden, oman lainsäädäntövallan ja oman valuutan, markan.

2. Minä lupaan toimia sen hyväksi, että rahan liikkeelle laskemisen oikeus annetaan valtiolle eli pois kansainvälisiltä yksityispankeilta. Tässä ajattelussani olen talousdemokraatti, johon kuuluu myös ajatus kansalaispalkan maksamisesta jokaiselle.

3. Minä lupaan toimia sen puolesta, että Suomen sosiaaliturvaa väärin perustein hyväksi käyttävä ja osittain rikollinen maahanmuutto lopetetaan. Suomi tarvitsee tulevaisuudessa kyllä työtä tekeviä maahanmuuttajia, jotka ovat tervetulleita maahamme, mutta ei sosiaalipummeja ja elintasopakolaisia.

4. Minä lupaan toimia sen puolesta, että valtion yhä lisääntyvä velkaantuminen lopetetaan. Valtion menoista on paljon leikattavaa: ilmastovero, Venäjän lähialuetuki, kehitysapu, maahanmuutto ja valtion byrokratia. Kaikkea ei tarvitse leikata kokonaan, mutta toimintaa on tehostettava.

5. Minä lupaan toimia harmaata taloutta ja kaksia työmarkkinoita vastaan. Pidän suomalaisten työntekijöiden ja varsinkin työttömien puolta, joiden tulee saada ensisijaisesti työtä. Myös pätkätyöläisten asemaa ja etuja tulee parantaa suhteessa vakituisessa työssä oleviin. Minä lupaan toimia pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.

6. Minä lupaan toimia maatalousväestön hyväksi. Kaikki maataloustuet, liika byrokratia ja turha valvonta pois. Sen sijaan maanviljelijöille on maksettava kunnon palkka alkutuotannosta.

7. Minä lupaan toimia eläkeläisten aseman parantamiseksi. Eläkeläisten verotuskäytäntöä on korjattava, jotta eläkeläisiä kohdellaan tasapuolisesti palkansaajien kanssa.

8. Minä lupaan toimia sen puolesta, että vanhustenhoitoon panostetaan lisää voimavaroja, rahaa ja työntekijöitä pitämään huolta isänmaamme hyvinvoinnin rakentajista.

9. Minä lupaan toimia kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta. Sen tähden puolustan avioliittoa

   miehen ja naisen virallistettuna suhteena, sanon kyllä oman uskonnon opettamiselle
   koulussa ja kyllä omalle vahvalle puolustukselle. Tämän takia minä vastustan  
   homoavioliittoja, Suomen liiallista islamilaistumista sekä liittymistä NATOon.
 

10. Minä lupaan toimia Karjalan palautuksen puolesta. Karjala ja muut menetetyt alueet kuuluvat Suomelle. Tarton rauhan rajat vuodelta 1920 ovat Suomen oikeat rajat, koska ne ovat itsenäisen Suomen ensimmäiset rajat. Sotaa ei tarvita, mutta neuvotella pitää.

12. Minä lupaan toimia sen hyväksi, että sotasyyllisyystuomiot kumotaan. Sotasyyllisyystuomiot

   langetettiin Suomen lakien vastaisesti takautuvasti vain poliittisista syistä eli Neuvostoliiton 
   painostuksesta. Väärin tuomittujen kunnia on palautettava myös oikeudellisesti ja historian
   oppikirjoihin.
            
   13. Minä lupaan toimia sen puolesta, että kaikille pakollinen ruotsin opetus vaihtuu valinnaiseksi
      ruotsin opiskeluksi. Ruotsi on tärkeä ja minulle läheinen kieli, mutta kaikki suomalaiset eivät 
      tarvitse sitä. Jotkut voisivat tarvita enemmän esim. venäjän kielen osaamista.
   14. Minä lupaan toimia sen puolesta, että Suomen kansallisomaisuutta, kuten pohjavesivaroja, 
      ei myydä ulkomaalaisille sijoittajille. Suomalaisten yhtiöiden (myös valtio voisi olla 
      mukana) olisi syytä panostaa kaivosteollisuuteen eikä antaa kaikkien kaivosoikeuksien mennä 
      ulkomaalaisille yrityksille.
   15. Minä lupaan toimia kaikessa rehellisesti vain Suomen parasta ajatellen. En ota vastaan
      lahjuksia eikä minuun voi vaikuttaa millään muillakaan tavoin erinäisiä etuuksia luvaten. Olen 
      lahjomaton ja etsin kaikessa toiminnassani koko Suomen parasta, en omaa etuani, en puolueeni
      etua, vaan kaikkien suomalaisten parasta, jopa silloinkin, kun osa suomalaisista ei sitä  
      ymmärrä.
   


MuutaMuokkaa

 • Outo tie - kamppailuni Jumalan, elämäni naisten ja helluntaiherätyksen kanssa (vuoteen 2005), omakustanteinen elämäkertakirja
 • Uuden Suomen verkkopäiväkirjanpitäjä [1]

LähteetMuokkaa

 1. http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki