FANDOM


Tämä sivu on tuotu Wikipediasta. Artikkelin nimi Wikipediassa on Jyrki Kasvi


Jyrki Kasvi ei vielä nroa
Vihreä liitto / Uudenmaan vaalipiiri
[[Kuva:{{{kuva}}}|180px]]
Syntyi 6. tammikuuta 1964
Kotikunta Vantaa
Kotisivut Jyrki Kasvin kotisivut
Blogi Jyrki kasvin blogi


Tiedosto:Jyrki kasvi.jpg
Jyrki Jouko Juhani Kasvi (s. 6. tammikuuta 1964, Pyhtää) on espoolainen Vihreän liiton kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Lisäksi hän on muun muassa YTV:n hallituksen ja Tekniikan akateemisten liiton valtuuston jäsen sekä International Parliamentarians' Association for Information Technology (IPAIT) -järjestön puheenjohtaja. Kasvi valittiin vuoden 2003 vaaleissa eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Edellisissä eduskuntavaaleissa (1999) Kasvi esiintyi Nuorsuomalaisen puolueen listalla.

Koulutukseltaan Kasvi on tekniikan tohtori ja ennen kansanedustajaksi valintaansa hän työskenteli tutkijana Teknillisen korkeakoulun työpsykologian ja johtamisen laboratoriossa sekä EU:n IV ja V puiteohjelman asiantuntija-arvioijana ja evaluaattorina. Lisäksi hän on kirjoittanut useita tietotekniikkaa ja tietoyhteiskuntaa käsitteleviä kirjoja ja artikkeleita sekä toiminut Suomen tieteiskirjoittajat ry:n jäsenlehden, Kosmoskynän päätoimittajana. MikroBitti-, C=- ja Pelit-lehtien avustajana hänet tunnettiin myös nimimerkillä Wexteen. Ilman nimimerkkiä kirjoittaessaan hän käytti nimestään muotoa "Jyrki J.J. Kasvi".

Kasvi ja vuonna 2005 hyväksytty tekijänoikeuslakiMuokkaa

Kasvi vastusti kovaan ääneen paljon kritiikkiä saanutta vuonna 2005 hyväksyttyä tekijänoikeuslain muutosta, joka tunnetaan myös lakia valmistelleen kulttuuriministeri Tanja Karpelan mukaan nimettynä Lex Karpelana. Alun perin Kasvi vaati muun muassa järkevyyttä uuden lain kohtaan joka kielsi tehokkaiden kopiosuojausten kiertämisen. Lain toisella kierroksella Kasvi myös esitti koko lain hylkäämistä, mutta ehdotus kaatui äänestyksessä. Lisäksi kansanedustajat Kasvi, Toimi Kankaanniemi (kd), Timo Soini (ps) ja Oras Tynkkynen (vihr) antoivat Tanja Karpelalle joululahjaksi mp3-soittimen, sekä Eva Dahlgrenin kopiosuojatun musiikki-CD:n ja kehottivat ministeriä siirtämään cd:n sisällön soittimeen ennen vuoden vaihdetta, jonka jälkeen kyseinen toimenpide muuttui laittomaksi uuden lain myötä.

Kasvin kirjoittamia kirjojaMuokkaa

  • Kasvi J.J.J. (2001) Tekstarimania, Otava.
  • Kasvi J.J.J. (2000) Nollia ja ykkösiä, Otava.
  • Kasvi J.J.J. & Vartiainen M. (toim.) (2000), Organisaation muisti – Tieto työn tukena Edita.
  • Kasvi J.J.J. (1992) PC:n käytön perusteet, Sanomaprint, Erikoislehdet.
  • Kasvi J.J.J. (1989) Amiga 2, AmigaBasic, Erikoislehdet Oy, Tecnopress.
  • Kasvi J.J.J. (1988) Amiga 1, AmigaDOS, Tecnopress Oy.
  • Kasvi J.J.J. (1988) Huvia ja hyötyä MSX, Tecnopress Oy.
  • Kasvi J.J.J. (1986) Huvia ja hyötyä Commodore 64, Tecnopress Oy.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki