FANDOM


Kaijakiesling.jpg
Työfysioterapeutti Kaija Kiessling Martista on turkulainen vasemmistopoliitikko. Hän on Suomen kommunistisen puolueen (SKP) entinen varapuheenjohtaja ja Demokraattisen naisverkoston puheenjohtaja. 1970- ja 1980-luvulla Kiessling toimi Turun kaupunginvaltuustossa yli kymmenen vuotta[1] edustaen Suomen kansan demokraattista liittoa (SKDL) ja Demokraattista vaihtoehtoa (Deva).[2] Kiessling valittiin Tradekan edustajistoon 2004 "SKP:n ja edistyksellisen osuustoimintaväen vaaliliitosta".[3]

Kunnallisvaalit 2012 Muokkaa

Vuoden 2012 kuntavaaleissa Kiessling oli ehdolla Turun kaupunginvaltuustoon Suomen kommunistisen puolueen listalta.[4]

SKP:n Turun kaupunkijärjestön Vastavoima-lehden pääkirjoituksessa Kaija Kiessling vaati tekoja lähipalvelujen puolesta ja arvostelee hallituksen päinvastaista politiikkaa.[5] Pääkirjoitus vastaa myös siihen mistä rahaa:

Perusturvaan, työllisyyteen, julkisiin palveluihin ja muihin tärkeisiin kohteisiin löytyy lisää rahaa kiristämällä pääomatulojen ja suurituloisten verotusta, karsimalla suuryhtiöille esitettyä satojen miljoonien verohelpotuksia ja leikkaamalla uusiin asehankintoihin ehdotetuista 560 miljoonan määrärahoista. Onkin osoitettavissa, että maassa on vara hoitaa kuntien asiat toisin, jos jhallituspuolueet näin haluavat. Ei pidä surra maan taloudellista hätää, jos ylpeillään kolmella aa:lla eli AAA.

Turussa SKP:n ja Sitoutumattomat ehdokkaat ovat kuntavaaleissa kumoamassa velehtelemisen kulttuuria - edustipa sitä kuka tai mikä tahansa. Listan ehdokkaat vaativat läpinäkyvyyttä hallintoon ja kaikenlaisten kytkösten julkituloa. Se liittyy vaatimukseemme täyskäännöksestä Turku-politiikkaan.

Eduskuntavaalit Muokkaa

Kiessling oli Suomen Kommunistisen Puolueen kansanedustajaehdokas Varsinais-Suomen vaalipiirissä vuosien 2007 ja 2011 eduskuntavaaleissa.

Vuonna 2011 Kiesslingin vaaliteema oli "Varmasti vasemmalla - vahvasti heikkojen puolella."[6]

Viitteet Muokkaa

  1. Terveydenhuoltosektorin yksityistäminen huolettaa tulevaa eläkeläistä (Kulmakunta 17.5.2006) linkki
  2. Kaija Kiesslingin esittely (www.punaiset.net) linkki
  3. Edustajistovaalit 2004, tulokset (www.tradeka.fi) linkki
  4. http://www.skp.fi/vaalit/kunnallisvaalit-2012/Turku/kiessling_kaija
  5. Valehtelemisen kulttuurille loppu, Vastavoima 01/2012
  6. http://www.skp.fi/vaalit/eduskunta-2011/Varsinais-Suomi/kiessling_kaija

Aiheesta muuallaMuokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki