FANDOM


Tämä sivu on tuotu Wikipediasta. Artikkelin nimi Wikipediassa on Kimmo_Sasi


Kimmo Sasi 136
Kokoomus / Pirkanmaa
180px
Syntyi 21.2.1952
Kotikunta Tampere
Kotisivut Kotisivut
Blogi Blogi


Kimmo Kalevi Immeri Sasi (s. 21. helmikuuta 1952, Tampere) on toiminut keskeytyksettä kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1983 lähtien. Hän on ollut ministerinä Lipposen I hallituksessa ja Lipposen II hallituksessa vuosina 19992003. Kimmo Sasi on naimisissa, ja hänellä on yksi tytär.

Sasi on kannattanut tasavallan presidentin valtaoikeuksien karsimista ja valtion omistuksen purkamista pörssiyhtiöistä. Hän on vastustanut ministereiden tueksi suunniteltuja poliittisia valtiosihteereitä .

Työura Muokkaa

Arvostelua herättäneitä asioita poliittisella uralla Muokkaa

  • Sasi oli myös hylkäämässä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana hallituksen esitystä rauhanturvalain korvaavasta kriisinhallintalaista yhdessä perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Arja Alhon kanssa. Hylkäystä perusteltiin sillä perustuslain tulkinnalla, että suomalaisen taistelujoukon lähettämisestä päättäisi pääministeri osana Eurooppa-politiikkaa eikä tasavallan presidentti ylipäällikkönä osana ulkopolitiikkaa.

Katso myös Muokkaa

Aiheesta muualla Muokkaa

Malline:Eduskuntaryhmä (Kokoomus)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki