FANDOM


Markokorvela
Marko Korvela 
SKP / Vaasan vaalipiiri
[[Kuva:{{{kuva}}}|180px]]
Syntyi 1974
Kotikunta Helsinki
Kotisivut korvela.urli.net
Blogi

Marko Juhani Korvela (s. 1974, Lohtaja) on Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen ja Tiedonantaja-lehden päätoimittaja.

Henkilökuva Muokkaa

Korvela on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti. Pääaineena hän on opiskellut uskontotiedettä Turun yliopistossa. Hän on myös valmistunut ulkomaankaupan yo-merkonomiksi Pietarsaaren kauppaoppilaitokselta 1996.

Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Korvela kiinnostui 1990-luvun puolivälin tienoilla ennen kaikkea EU-vastaisen liikkeen piirissä. Yliopistossa hän kuului anarkisteja ja kommunisteja yhdistäneeseen Radikaalivasemmisto-ryhmään, kunnes siirtyi Turun kommunistisiin nuoriin, joiden puheenjohtajana hän toimi 2002.

Korvela liittyi Suomen kommunistiseen puolueeseen vuosituhannen alussa. Hän oli SKP:n kunnallisvaaliehdokkaana jo vuonna 2000 ja mukana myös edellisissä eduskuntavaaleissa 2003. Vuodesta 2004 Korvela on kuulunut SKP:n keskuskomiteaan. Hän on työskennellyt toimittajana Tiedonantaja-lehdessä vuoden 2005 alusta alkaen. Marxilaisuuden harrastus on vienyt Korvelan mukaan sekä Akateemisen sosialistiseuran että Karl Marx -seuran toimintaan.

Vapaa-aikaansa Korvela viettää pääasiassa musiikin parissa. Hän tekee musiikkia ja soittaa kitaraa yhtyeissä Anguis Fragilis ja Huuto 49. Lisäksi hänet tunnetaan synkän konemusiikin dj:nä taiteilijanimellä Tristessa.

Eduskuntavaaleissa Muokkaa

Korvela oli vuoden 2011 eduskuntavaaleissa SKP:n kansanedustajaehdokas Vaasan vaalipiirissä. Korvelan vaalitunnus oli ”Riistokapitalismi kuriin – SKP kehiin!”[1]

Viitteet Muokkaa

  1. http://www.skp.fi/vaalit/eduskunta-2011/Vaasa/korvela_marko

Aiheesta enemmän Muokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki