FANDOM


Paavo svenn
Kuopiolainen verkostoasentaja Paavo Svenn Julkulasta oli vuoden 2012 kuntavaaleissa ehdolla Kuopion kaupunginvaltuustoon Suomen kommunistisen puolueen listalta.

Vaaliteemoja 2012 Muokkaa

Kuopion Eläkeläiset ry:n johtokunnan jäsen Paavo Svenn vaatii vanhusten palvelutarpeiden kartoittamista ja henkilöstön mitoittamista sen pohjalta. Palvelut pitää järjestää kaupungin omana toimintana, ja kaupungin on myös panostettava koulutukseen, jotta palvelujen laatu voidaan turvata. Svenn korostaa, että lähipalvelujen turvaaminen on myös kaupungin työpaikkojen turvaamista.

Svennin mukaan palvelutarve vain korostuu suurten ikäluokkien eläköitymisen myötä. Hän pitää tärkeänä palvelujen turvaamista kaikille tasavertaisesti taloudellisesta asemasta riippumatta. Maksuton palveluliikenne pitää ulottaa kaikkiin kaupunginosiin.

Vanhusten ruokapalvelussa Svenn vaatii siirtymistä lähiruokaan.

– Parhaassa tapauksessa kodinhoitajat voisivat laittaa ruoat vanhusten kotona asiakkaan omista ruokatarpeista, hän visioi.

Sähköinen asiointi eriarvoistaa Muokkaa

Siirtyminen sähköiseen asiointiin saattaa Svennin mielestä ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan palvelujen saannissa.

– Olen huolissani pankkien kassapalvelujen supistamisesta, koska se vaikeuttaa vanhusten mahdollisuuksia hoitaa asioitaan. Kaikki eivät selviydy verkkopalveluissa. Kaupungin olisi järjestettävä palvelupisteitä, joissa verkkoasioita voisi hoitaa avustajan opastuksella, Svenn hahmottelee.

Svennin mukaan tämä ongelma koskettaa paljon suurempaa joukkoa kuin vanhusväestöä.

– Myös työttömät, maahanmuuttajat ja vähävaraiset tarvitsevat tukea ja opastusta. Kaikilla ei ole tietoteknisiä taitoja eikä varaa tietokoneisiin. Nettiliittymiä ei voi liioin hankkia, jos luottotiedot eivät ole kunnossa.[1]

Eduskuntavaaleissa Muokkaa

Svenn oli vuoden 2011 eduskuntavaaleissa SKP:n kansanedustajehdokas Pohjois-Savon vaalipiirissä.[2]

Viitteet Muokkaa

  1. Lähipalvelujen turvaaminen tukee työllisyyttä, Tiedonantaja 8.10.2012
  2. http://www.skp.fi/vaalit/eduskunta-2011/Pohjois-Savo/svenn_paavo

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki