FANDOM


Pekka250logolla1a

Pekka "Pietu" Sivonen (s. 28 maaliskuuta 1958 Ilomantsi) on entinen SMP:n, Perussuomalaisten ja Itsenäisyyspuolueen jäsen ja mahdollinen liperiläinen kunnallisvaaliehdokas. Sivonen on vuoden 2008 kunnallisvaaleissa ehdolla sitoutumattomana valitsijayhdistyksen listoilla jos hän onnistuu kerämään kymmenen kannattajakorttia syyskuun puoliväliin mennessä. Hän asuu Liperin kunnassa Viinijärvellä Komperon kylässä vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa.

Nuorempana Pekka Sivonen oli SMP:n aktiivijäsen, mutta puolueen ajauduttua tuhoon oli hän pitkään poissa päivänpolitiikasta. Marraskuusta 2007 lähtien Sivonen on kuulunut Itsenäisyyspuolueeseen. Puolueeseen liittyessään hänet valittiin myös Itsenäisyyspuolueen Pohjois-Karjalan aluejärjestön puheenjohtajaksi. Itsenäisyyspuolue sai Pohjois-Karjalasta 159 ääntä viime eduskuntavaaleissa[1].

Ennen liittymistä itsenäisyyspuolueeseen Sivonen toimi perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin vaalipäällikkönä, mutta sai potkut lokakuun lopussa 2007 arvosteltuaan aggressiivisesti ja epäasiallisesti[2] puoluetta ja puoluehallitusta netin keskustelupalstoilla. Sivonen kertoi yrittäneensä saada nettikirjoittelullaan yhteyden Timo Soiniin.[3] Sivonen on jatkanut linjaansa erottamisensa jälkeen erityisesti Suomi24:n keskustelupalstoilla, mutta myös lehtien mielipidekirjoitusosioissa.[4] Sivosesta onkin tullut tunnettu henkilö Suomi24:n politiikkapalstoilla omintakeisen kielensä ja aihevalikoimansa takia.

Elokuun 10. 2008 järjestetyn Itsenäisyyspuolueen vuosikokouksen jälkeen Sivonen poisti kotisivuiltaan Itsenäisyyspuolueeseen liittyviä kirjoituksia ja Itsenäisyyspuolueen Pohjois-Karjalan aluepiirin sivut kun taas Itsenäisyyspuolueen sivuilta poistuivat Sivosen yhteystiedot. Samoin Sivosen ylläpitämä Ipuun.net-verkkolehti suljettiin. Tässä yhteydessä Sivonen myös ilmoitti, ettei tarvitse tällä hetkellä puoluetta politiikkansa tekoon vaan aikoo pyrkiä Liperin kunnanvaltuustoon valitsijayhdistyksen listoilta. Ei ole tietoa, onko Sivonen edelleen Itsenäisyyspuolueen jäsen tai Itsenäisyyspuolueen Pohjois-Karjalan aluepiirin puheenjohtaja. Elokuun alussa Sivonen oli kokonaan kiistänyt lähtevänsä ehdolle kunnallisvaaleissa työkiireisiin vedoten.[5]

Jatkossa Sivonen aikoo pyrkiä myös eduskuntaan valitsijayhdistyksen listoilta.

Sivonen ei ole ottanut ehdokkaana osaa vaaleihin sitten eduskuntavaalien 1983 eikä ole ollut tähän mennessä missään yhteiskunnallissa luottamustoimissa. Taloudelliset epäselvyydet ovat vaikeuttaneet Sivosen toimintaa ja hänet oli merkitty Kauppalehden protestilistalle keväällä 2008.[6]

Toukokuussa 2008 Sivonen kertoi Ilta-Sanomille rekisteröineensä Perussuomalaiset-puolueen logossa esiintyvän PerusS-tekstin itselleen. Syyksi toimilleen Sivonen kertoi halunsa "näpäyttää Soinia". Perussuomalaisissa Sivosen tempaus katsottiin pelkäksi jäynänteoksi.[2] Asiaa käsitellään Sivosen mukaan oikeudessa syksyllä 2008.

Sivonen on kertomansa mukaan ryhtynyt selvittämään oikeusteitse yhdysvaltalaisyhtiö Wikian Vaaliwiki-projektissa sijaitsevaan Pekka "Pietu" Sivonen-artikkeliin tehtyjä muokkauksia. Sivonen uskoo, että syyllinen löytyy lähempää kuin Yhdysvalloista. [7]

Perussuomalaisten vuoden 2007 puoluekokouksessa Sivonen pyrki puolueen puoluesihteeriksi, mutta hävisi äänestyksen selvästi Ossi Sandvikille.[8] Myöhemmin Sivonen on kiistänyt koskaan liittyneensä perussuomalaisiin.[9] Sivonen kuitenkin valehtelee tässäkin asiassa, sillä puolueeseen kuulumaton ei voi olla ehdolla puoluesihteeriksi. Sivosen politiikalla tyypillistä onkin entisen menneisyyden aggressiivinen kiistäminen tyypillisesti valheen keinoin.

Sivonen nimeää tiennäyttäjäkseen Veikko Vennamon, jonka viitoittamaa linjaa hän kertoo noudattavansa hyvin pitkälle vielä tänäkin päivänä. Sivosen iskulauseena on Terävää, mutta vastuullista politiikkaa. Sivonen vastustaa tuuliviiripolitiikkaa, johon yleisesti katsotaan kuuluvaksi mielipiteiden ja puolueen vaihtaminen yhtenään. Tämä on herättänyt kummastusta, koska Sivonen toimii juuri periaatteitaan vastaan olemalla päätöksentekokyvytön ehdokkuutensa ja puoluekantansa suhteen. Esimerkiksi elokuussa 2008 Sivonen oli kuun alussa lähtemässä vaaleihin Itsenäisyyspuolueen listoilta, mutta 5. elokuuta kertoi, ettei olekaan lähdössä ehdolle työkiireiden takia vaan keskittyy Itsenäisyyspuolueen vaalityön tekemiseen. 10. elokuuta Sivonen poisti kaikki Itsenäisyyspuoluetta koskevat kirjoitukset sivuiltaan ja pian tämän jälkeen hän kertoi olevansa taas lähdössä ehdolle, tällä kertaa valitsijayhdistyksen listoilta. Elokuun lopussa Sivonen vaihtoi jälleen kantaansa ja kertoi olevansa lähdössä ehdolle sitoutumatomana Itsenäisyyspuolueen listoilta. Sivosta ei kuitenkaan valittu Liperin kunnanvaltuustoon tai mihinkään muuhunkaan luottamustoimeen.

Keväällä 2009 Sivonen jätti Itsenäisyyspuolueen ja siirtyi perustamaansa ja johtamaan Itä-Suomen sitoutumattomiin, jonka tähtäimessä ovat eduskuntavaalit 2011. Sivuilta löytyy vain Sivosen yhteystiedot ja Sivosen kirjoituksia, joten ei ole tiedossa, onko järjestössä muita jäseniä. Keväällä 2009 Sivonen ilmoitti pyrkivänsä myös Itsenäisyyspuolueen puheenjohtajaksi.

Tiuhaan vaihtuvat puolueet, päätökset ja mielipiteet, jotka ovat monesti jyrkässä ristiriidassa keskenään, tekevät Sivosen politiikanteosta erittäin hankalasti seurattavaa. Toisaalta monet pitävät Sivosta humoristisena hahmona, jonkinlaisena politiikan pellenä, joka tuo tempauksillaan väriä monesti ikävystyttävänä pidettävään politiikkaan.

Kunnallispolitiikassa yksi Sivosen teemoista on Liperin kunnanjohtajan erottamisen vaatiminen, ellei tämä paranna tapojaan. Myös sodassa menetettyjen alueiden vaatiminen takaisin kuuluu Liperin kunnanvaltuustoon pyrkivän Sivosen poliittiseen ohjelmaan.

Sivonen toimii myös perustamansa Ipuun.net-nettilehden päätoimittajana. Lehti koostuu Sivosen itsensä ja muutaman muun itsenäisyyspuoluelaisen mielipidekirjoituksista. Lehten verkkosivut eivät ole tällä hetkellä toiminnassa eikä lehden tulevaisuudesta ole tietoa.


LähteetMuokkaa

  1. YLE: Pohjois-Karjala – puolueiden äänimäärät
  2. 2,0 2,1 Ilta-Sanomat. 1.5.2008.
  3. Karjalainen. 29.10.2007.
  4. Karjalanmaa. Mielipidekirjoitus, 6.2.2008.
  5. Pekka Sivosen kotisivut. Luettu 7.8.2008
  6. Kauppalehti. 20.5.2008.
  7. Sivosen käyttäjäsivut Wikipediassa
  8. Perussuomalainen-lehti. 6/2007 s.8.
  9. Pekka Sivosen viesti Suomi24:n keskustelupalstoilla. Luettu 1.9.2008

Aiheesta muualla Muokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki